Законодателство / Правни въпроси

Престъпления от сексуален характер – блудство.

 

Блудството е престъпление от сексуален характер, при което лицето пипа или се докосва до друго лице по сексуален начин. Това е сериозно престъпление във Великобритания и ако сте обвинени в него, прокуратурата трябва да докаже, че:

 

–          Нарочно и с ясна сексуална цел сте докосвали другото лице;

 

–          Другото лице не е дало съгласието си за това;

 

–          Вие не сте смятали, че ви е дадено съгласие за това.

 

Поради сложното естество на случая и доказателствата, е много вероятно, ако сте обвиняеми, да бъдете осъдени. В такъв случай, присъдата може да достигне до 10 години затвор, ако жертвата е на възраст от 13 години нагоре. За блудство с деца под 13 годишна възраст, присъдата може да достигне 14 години затвор.

 

Обстоятелствата около блудството винаги са много сложни и трябва да се изяснят напълно, за да може защитата да направи всичко възможно, за да ви защити. В ежедневието има много случаи на случайно докосване към други хора, което, разбира се става неволно и без тяхното съгласие. Затова винаги трябва внимателно да се преценява дали има сексуален мотив зад такова случайно докосване от вас или към вас, защото последствията могат да бъдат наистина сериозни.

 

В съдебната зала при обвинение в блудство, съдът преценява дали физическият контакт е бил случаен или със сексуални мотиви, след като изслуша това, което вие имате да кажете в своя защита, но имайки предвид разумни основания да се определи случилото се като имащо сексуален мотив или като случайно докосване. Подобни случаи могат да бъдат изключително сложни и затова адвокатът на защитата трябва да е запознат в подробности със случая ви, за да може да се подготви по най-добрия начин.

Ако сте дадени под съд за престъпление от сексуален характер, е много вероятно да получите ефективна присъда затвор и да лежите известно време в затвора, в зависимост от вида на престъплението.

Последното нещо, което може да наклони везните във ваша полза е това, да се докаже, че жертвата е дала съгласието си за упражнения физически контакт. Има много случаи,  в които жертвата не е дала съгласие, но обвиняемият е убеден в обратното. Затова изборът на адвокат понякога може да бъде от решаващо значение, за да сте убедени, че той ще успее да представи случая ви през съда, така , че всички подробности около престъплението ще бъдат разбрани и резултатът от делото ще бъде справедлив.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!