Обществен транспорт в Лондон - TfL Пътуване и транспорт

Речен транспорт в Лондон

Ако се намирате в Лондон и трябва да стигнете някъде бързо, защо не се качите на транспортно корабче? Публичният речен транспорт в Лондон отново се поддържа от TfL (Transport for London) и осигурява  на хората надеждни и бързи услуги от сутрин до вечер.

Освен, че е бързо, пътуването по вода из Лондон е и много удобно за хората, защото за всеки качен пътник има подсигурено място за седене. На някои корабчета дори се предлагат освежителни напитки и безплатен интернет, което значи, че докато пътувате може да се облегнете спокойно и да си пиете кафе докато си проверявате електронната поща.

На този адрес можете да намерите разписанията на всички корабчета и какви екстри предлага всяко от тях.

Билетите за корабчето се купуват от гишето за билети на кея, но ако е затворено, можете да си закупите билет и когато се качите на борда.

Ако притежавате Travelcard, в повечето случаи ще можете да се възползвате от намаление в размер на 1/3 от цената на билета. В случай, че възнамерявате да пътувате често по вода, сезонният билет също може да ви спести доста.

Картата „Oyster” също може да ви донесе намаление в повечето случаи, което е в размер на 10% за едно пътуване.

Децата на възраст под 5 години могат да пътуват без билет, но деца над 5 годишна възраст, ученици, студенти, пенсионери и възрастни трябва да си плащат, ако искат да пътуват по вода.

Разбира се, от TfL не предлагат само публичен речен транспорт. Туристите и дори местните могат да се насладят и на страхотните круизи, които се организират по поречието на Темза. Това е невероятна преживяване, което ви дава възможността  да разгледате множество красиви забележителности и да научите нови и интересни неща.

Ще имате възможността да избирате между тематични круизи, романтични вечери или обиколка на много забележителност с гид и това са само няколко от множеството предложения. Ако имате свободно време и искате да го прекарате добре, обиколката на Лондон по Темза може да предложи на всеки по нещо незабравимо.

Билети за круизите се купуват директно от гишето на кея, но в някои случаи може да ви се наложи да си ги закупите след като се качите на борда.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!