Обществен транспорт в Лондон - TfL Пътуване и транспорт Транспорт за хора с физическо увреждане

Транспорт в Лондон по река Темза

 

Река Темза е от особена важност за транспорта на Лондон. По нея кораби превозват товари, за да се намалят вредите върху околната среда. Плават и удобни корабчета които са доста практични за превоз на работещите хора, както и за туристи.

 Превоз на пътници

 Повечето компании които се занимават с корабоплаване превозват пътници целогодишно. Услугите им може да се използват през работно време което предимно е от рано сутринта до късно вечерта, като винаги има кораб по разписание на всеки 30 минути. Ако организирана група от хора има нужда от превоз за събитие през време в което няма кораби, може да се направи заявка и така да удължат работното време с колкото им е нужно.

Решението за пътуване с корабче по Темза е доста практично, тъй като спестява доста главоболия с натоварения трафик по пътищата на Лондон. Още една привилегия която получавате като пътувата по вода е, че може да се насладите на гледките които се откриват пред вас  по течението на реката. Определени компании дори предлагат на пътниците безплатни екстри като безжична връзка с Интернет, напитки и дори закуски. Други превозвачи пък позволяват дори да качите домашният си любимец, или велосипед, ако се придвижвате с такъв по сушата.

 Билети и цени

 Билетите могат да се закупуват на място на самото корабче, но ако сте си избрали компания предварително можете да се отбиете до офиса им за да го сторите или просто да поръчате онлайн от сайта им, ако разбира се предлагат съответната услуга.

Цените варират и започват от 8,40GBP за единичен билет и от 11GBP за двупосочен билет. Закупените онлайн билети са с отстъпка и съответно на по-ниска цена. Има и карти за отстъпка за пътуващите редовно като деца, ученици, пенсионери и др. Възможни са и намаления за сезонни както и  семейни билети.

 Пътуване на хора с увреждания

 В повечето корабчета е съобразено пътуване и на хора с увреждания и има предвидени специални места за тях. Хора от персонала оказват съдействие винаги когато е необходимо.

 Забележителности

  Един от плюсовете да се пътува по вода, са забележителностите. Ето някои от тях които може да видите в предлаганите туристически круизи или просто по път за работа или къде отивате:

–       Уестминстърското абатство, Парламента, Биг Бен – (Westminster Pier)

–       Окото на Лондон – (London Eye Pier)

–       Кулата на Лондон, Тауър Бридж – (Tower Pier)

–       Национален военноморски музей, Царския дворец, Кралската обсерватория – (Greenwich Pier)

 

Категории