Шофиране

Шофиране без книжка в Обединеното кралство

Шофирането без книжка е малко чудновато и странно нещо, но винаги се намират хора, които да го направят. Счита се за сериозно нарушение и естествено води до забрана за шофиране, в случай, че нямате взет изпит и книжка, но в други случаи не е така.

Ако шофирате без книжка, поради нейното отнемане от органите на реда, извършвате сериозно нарушение и може да лежите в затвора за това.

При шофиране с невалидна книжка, независимо поради каква причина, ще ви бъдат отнети от 3 до 6 контролни точки и ще трябва да платите глоба до 1000GBP.

Като по-леко нарушение и само с отнемане на 3 контролни точки се счита, ако шофирате кола с ръчни скорости, а сте преминали изпит и сте взели книжка за кола с автоматични.

Като нарушение, при което не се отнемат точки се счита, ако шофирате  с анулирана книжка без вашето знание. Това може да стане ако сте взет за виновен при пътно нарушение и от DVLA не са успели да се свържат с вас. В такъв случай те ви анулират книжката, и когато отидете да я предадете за отнемане на контролни точки ви я връщат обратно редовна.

About the author

Daniel

1 Comment

Click here to post a comment

  • През 2001 година трябваше да дам пресконференция в агенция Балкан София ,във връзка с блокиране на показни убииства на военни от NATO и България чрез левкемия.
    Дни преди обявената надлежно пресконференция ,използваха зомбиран през лични документи. В резултат два месеца на легло..
    Наложи се да отменя пресконференцията и да пратя писмен доклад.След доклада спряха убииствата. Анализ на катастрофата доказа използване на НАГЛО Вредни вражески съоръжения вкл холограмни ,нарочно инсталирани в лични карти и свидетелства за правоуправление.
    съвет управлявайте МПС с копия от лични документи черно бели ,може и ламинирани.

Категории