Имиграция и работа Работа като нает - employed

10 признака показващи, че е време да смените работата си

Рано или късно всеки човек започва да изпитва силна нужда от промяна, независимо дали ще е в личен или служебен план. Когато сте работили дълги години на едно и също място и сте изградили кариера, едва ли ще напуснете работата си в момента, в който почувствате порива за промяна, но определено тази мисъл ще ви се втълпи. Ако се питате често дали да не напуснете работа, вероятно имате добра причина за това.

В тази статия ще ви представим 10 признака, по които ще разберете дали е дошло времето за смяна на професията и които ще ви помогнат да вземете решението си.

Служебните задължения се превръщат в досадни задачи

Ако откриете, че служебните ви задължения, които преди сте извършвали с удоволствие вече са се превърнали в досадни ежедневни задачи, за чието изпълнение и резултат изобщо не се стараете, вероятно това не е позицията за вас. Можете да се опитате да поговорите с работодателя си, за да ви назначи на друга длъжност, но ако ви е омръзнало да работите в тази компания, напускането е най-добрия вариант.

Изпитвате ужас през всеки работен ден

Ако се събуждате всяка делнична сутрин ужасени от това, че трябва да отидете на работа или пък прекарвате уикенда с ужасяващата мисъл, че наближава понеделник, значи определено не сте щастливи от работата си и е време да помислите за промяна.

Имате проблеми с колегите си

Проблеми с друг служител, с шефа или с политиката на фирмата могат да направят работния ден непоносим. Ако имате затруднени отношения с някой, това може да хвърли сянка върху работата ви, настроението ви и дори личния живот. Разбира се, не се знае на какви хора бихте попаднали на новата работа, но рискът може би си струва.

Стресирани сте

Лесно е да стигнете до момент, в който стресът да ви изглежда като нещо нормално, просто защото сте свикнали. Това обаче може да има тежко въздействие върху психическото и физическото ви здраве. Ако сте под непрекъснат стрес, значи е време да си намерите по-лека работа.

Лош баланс между работата и личния живот

Ако се чувствате като човек, който живее, за да работи, а не обратното, предприемането на стъпки за промяна на ситуацията е от жизненоважно значение. Ако не успявате да прекарате достатъчно време със семейството, приятелите или да участвате в развлекателни дейности, това е знак, че може би работите прекалено много. Замислете се за работа, от която ще ви остава време и за личен живот.

Чувствате се невероятно отегчени

Преброяването на минутите, оставащи до прибирането у дома, прави работния ден изключително досаден и дълъг. Освен това, това е признак, че сте отегчени и нямате никакъв интерес към това, което правите. По-добре потърсете нещо ново, нещо предизвикателно, което да ви кара да се чувствате доволни и ползотворни.

Не научавате нищо ново на работното място

Всеки уважаващ себе си човек иска да продължи да се учи през целия си живот. Ако откриете, че вече знаете всичко, което ви трябва за вашата работа и няма изгледи за развитие, може би е време да си намерите друга работа, в която ще имате възможност за израстване.

Служебните ви задълженията растат, но не и заплатата

Ако списъкът със задълженията ви стават все повече и повече, но и заплащането ви расте – това е добре. Ако обаче с разрастването на задълженията ви заплатата не се покачва, значи е време да потърсите друг работодател, който ще оцени подобаващо труда ви.

Мнението ви не е от значение

Ако чувствате, че в службата не ви изслушват и мнението ви е без никакво значение за тях, това може да бъде друга причина за напускане. Ако искате да имате своя принос в процеса на вземане на решения в рамките на вашата организация, всеки добросъвестен работодател трябва да приветства желанието ви.

Нямате възможност за кариерно развитие

Ако работите на позиция или в компания, в която има малък или никакъв шанс да се развивате и издигате нагоре, трябва да се запитате какви са вашите дългосрочни цели. Ако се стремите към нещо повече, време е да намерите друг път.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!