Образование Семейство

10 приложения за смартфон, подходящи за деца от 4 до 8 годишна възраст

Ако сте решили да вземете смартфон на детето си, може би се чудите кои от стотиците хиляди приложения са подходящи за него и кои не? В тази статия ще ви представим 10 забавни и интересни апликации, които ще спечелят вниманието на всеки малчуган на възраст от 4 до 8 години. Приложенията са достъпни както за смартфони с iOS и Andoid операционни системи.

1.       Toca Builders – 1,99 паунда

Приложението пренася децата в един голям, отворен свят, където те имат възможността да редят цветни кубчета и да строят каквото искат с тях. В помощ на най-малките има и шест роботчета, които им дават съвети и ги напътстват.

2.       Dipdap – 1,99 паунда

Приложението е базирано на анимационната поредица и в него малчуганите ще имат възможност да рисуват и оцветяват, като съвети и помощ ще им дава самият Дипдап.

3.       Zoo Animals – Touch, Look, Listen – 1,49 паунда

Това приложение продължава идеята на детските книжки с животни. Тук, както в повечето такива книжки, децата ще могат да видят и чуят много животни. В това приложение те са 60.

4.    BBC CBeebies Playtime – безплатно

Любимите детски герои от BBC могат да бъдат casino online намерени в това приложение, чрез което малчуганите ще могат да си играят с тях на различни забавни игри.

5.       Ladybird: I’m Ready to Spell – 2,99 паунда

Приложението е базирано на любимите детски книги на издателство „Пингвините“, в случая – Ladybird. В него децата ще могат да се упражняват как се изговарят и пишат различни думи в три различни мини-игри, всяка от които разделена на три нива, за различните възрасти.

6.       Mr Shingu’s Paper Zoo – 1,99 паунда

С това приложение децата ви ще могат сами да си направят зоологическа градина и да изберат какви животни да има в нея. Различните животни се купуват с виртуални монети, но те пък от своя страна не се купуват с истински пари, а се печелят в играта.

7.       Toca Hair Saloon 2 – 1,99 паунда

Това приложение ще превърне всеки малчуган в професионален фризьор. В него децата ще могат да правят различни прически и подстрижки, да боядисват коси и да решат косите на виртуалните си клиенти.

8.       Endless Alphabet – безплатно

Приложението представлява забавна игра, в която чудновати създания и чудовища учат децата на над 50 различни думи.

9.       Hakitzu Elite: Robot Hackers – безплатно

Иновативно приложение, което учи децата на основните неща в програмирането. Те ще имат възможността да направят и програмират свои роботчета, след което да ги пуснат срещу други, за да премерят сили. Това приложение се препоръчва и за по-големи.

10.   FriendStrip Kids – безплатно

Това интересно приложение дава на малчуганите възможността да си направят собствен комикс, който след това могат да споделят с останалите.

Категории