Пазаруване

10 съвета за намаляване разходите при пазаруване на дрехи

В статията ще ви представим 10 съвета, които ще ви помогнат да напълните гардероба си без да ви се налага да изпразвате портфейла си.

 1. Възползвайте се от ваучери и кодове за отстъпка

Има множество сайтове, които предлагат ваучери и кодове за отстъпка при пазаруване на дрехи. Пример за такъв сайт е www.myvouchercodes.co.uk.

Независимо дали пазарувате онлайн или от магазините за дрехи, можете да спестите пари без да полагате усилия. Съществуват сайтове, които предоставят на потребителите кодове за отстъпка, които можете да въведете, когато пазарувате онлайн, или да си разпечатате ваучери, които да ползвате, когато пазарувате на място в магазина. Не е задължително ваучерите и кодовете да бъдат само за отстъпка от цената, понякога се пускат и кодове за безплатна доставка или безплатен артикул при поръчката на друг.

 1. Потърсете местни евтини търговски обекти

Някои магазини като TX Maxx предлагат дрехи и стоки за дома на най-известните марки с намалени цени. Търговски обекти като този са перфектни за любителите на марковите стоки, които искат да спестят пари. Може да спестите до 60% с подобни предложения.

 1. Намерете маркови дрехи онлайн

Ако предпочитате да пазарувате маркови дрехи от уюта на собствения си дом, пред компютъра,  има няколко интернет страници, които могат да ви помогнат. Сайтът www.theoutnet.com предлага дизайнерски дрехи и аксесоари от най-добрите марки. Междувременно може да се регистрирате като член на търговски сайтове като www.cocosa.com, www.secretsales.com или www.theoutnet.com/Content/Koodos, които ви дават възможност да получите информация за ексклузивни онлайн оферти.

 1. Пазарувайте в eBay

Някои от най-известните марки имат собствени онлайн аутлет магазини в eBay.co.uk. Ugg и Ted Baker са сред имената, които ще намерите там, а предложените цени са изгодни. Ако харесвате онлайн шопинга, не пропускайте да разгледате какво се продава във eBay.

 1. Помислете за размяна на дрехи

Закупуването на чисто нови дрехи не е единственият начин да актуализирате своя гардероб. Размяната на дрехи е станала все по-популярен начин да се отървете от това, което вече не ви става и не ви е нужно. Сайтове като www.swishing.org  и  www.bigwardrobe.com ви позволяват да направите това.

 1. Според случая може да заемете, а не да купувате

Ако наближава голямо събитие, за което ви трябва специален тоалет, но не можете да си позволите да харчите много пари такъв, помислете за наемане на луксозни дрехи или аксесоари. Уеб сайтове като www.girlmeetsdress.com  и www.mycelebritydress.com  ви позволяват да носите роклята на мечтите си за една нощ, като ще платите незначителна сума в сравнение с това, което би ви струвало да я купите.

 1. Бъдете ретро

Ретро облеклото отново е на мода. Специализираните ретро магазини разполагат с евтини модели, които никога не бихте могли да намерите в големите бутици. Планирайте покупките си внимателно и така едновременно ще спестите пари и ще бъдете в крак с модата.

 1. Пазарувайте разумно

Не се увличайте от предлаганите отстъпки по магазините и в интернет. Така рискувате да похарчите доста повече за дрехи, които може би и няма да облечете втори път. Купете това, което наистина ви трябва и сте го открили на изгодна цена.

 1. Съсредоточете се върху грижите и поддръжката на дрехите

Ако не се грижите добре за дрехите си, това със сигурност ще скъси техния живот. Така ще сте принудени да купувате нови и по този начин харчите излишни пари. Спазвайте инструкциите за пране по етикетите и използвайте качествени перилни препарати.

 1. Пробвайте дрехите в магазина и след това ги поръчайте онлайн

Може да се разходите из магазините, за да определите какво точно искате да си купите. Изпробвайте харесаните модели и след като знаете какво точно искате и кой номер точно е вашият, потърсете в интернет дали същата дреха не се продава някъде по-изгодно. Така ще сведете до минимум шанса да поръчате дреха, която ще ви е тясна или широка, а освен това ще спестите пари.

About the author

Daniel

1 Comment

Click here to post a comment

 • Ретрото наистина се връща, но дрехите на майка ми трябва да се преправят поне малко, за да изглеждат модерни. Съвета за онлайн пазаруването е много добър. Малко хора знаят, че доста маркови магазини предлагат % намаление за пазаруване онлайн. Само трябва да имате търпение да пробвате в магазините и после да чакате доставката няколко дни. Според мен си заслужава 20% отстъпка например, но всеки си преценява…

Категории