Имиграция и работа Работа като самонает - self-employed

Шест незаменими съвета за успешен старт на бизнеса

Често пъти когато искате да стартирате своя бизнес, вие влагате много в него. Време, по-голямата част от спестяванията си и цялата си енергия, за да бъде той успешен. Но да пробиеш на пазара и да бъдеш забелязан е трудно, а тук сме подбрали 6 съвета за това как да издържите в трудни моменти, така че да успеете и да направите бизнеса си „видим“ за всички останали.

 1. o_1295111049_14012011852Бъдете упорит

Вложили сте всичко във вашият бизнес. Нормално е в началото той да е непознат за хората, услугата или продукта, който предлагате да е пренебрегван заради марки, които са се наложили на пазара. Дайте си минимум 6 месеца време, за да може бизнеса ви да бъде забелязан и приет от хората.

Дори и да предлагате продукта или услугата на ваши добри приятели, дори и те ще бъдат малко или много резервирани към това. Всички хора са скептични в началото, още повече ако ви познават повече като приятел, отколкото като професионалист. Вие не можете да ги съдите за това – пригответе се да си съберете една голяма колекция от откази и въпреки тази колекция трябва просто да продължавате да правите това, което правите. Просто развийте у себе си качествата, които ви правят предприемач. Всичко зависи от вас.

 1. Обградете се с разкошен екип

Можете да постигнете много като предприемач, но колкото и непреклонен в работата си да сте, колкото и да сте напорист, на вас ви трябва подкрепата на един незаменим екип. Съберете хора, които да вярват във вашия бизнес да използват продуктите или услугите и да са доволни. Такива хора имат смелостта да развиват този бизнес и влагат в него толкова енергия, колкото и вие. Ще ви бъдат от голяма помощ.

 1. Не се страхувайте да „растете“

Когато сте вложили всичко в собствен бизнес, понякога може да ви се стори трудно да направите крачка напред. b2f5ff47436671b6e533d8dc3614845de0f120eefd76be864f36ffa8d1a1505aСпомнете си какъв беше първоначалния ви план за вашия бизнес и не се страхувайте да го следвате. Не се страхувайте дори да мечтаете за още по-голям бизнес. Вашият поглед трябва да бъде само напред, не се втренчвайте в дребните неща. Трябва ви ново рекламно табло? Можете ли да си го позволите? Ако да – направете го. Трябват ви нови опаковки, нов автомобил или по-голям офис? Можете ли да си го позволите? Направете го. Не мислете „ами ако нещо не се получи?“ Когато следвате естественото разрастване на бизнеса си, всичко, което сте вложили ви се възвръща.

 1. Инвестирайте в бизнес ментор

Повечето фирми наемат персонал. Но някои са успешно ориентирани и наемат хора, които обичат това, което правят. От полза ще ви бъде и да наемете някой, който споделя вашите идеи, но няма достатъчно смелост да застане начело на собствена фирма. Но във вашата фирма той би бил добър ментор, чиито съвети може да са ви от полза. Нека той да бъде вашето вдъхновение в моменти, в които сте „зациклили“.

 1. Бъдете отворени за промени

Не се страхувайте да правите промени. Може и Happy business colleagues working together and discussing project on laptop during meetingда имате бизнес план, по който да се движите, но той е бил актуален в момента на създаването си. В него не могат да бъдат предвидени всички промени, които биха настъпили. Наблюдавайте средата и действайте според новосъздалите се обстоятелства.

 1. Поощрявайте екипа си

Вие успявате, благодарение малко или много на хората около вас. Дори и толкова малко нещо като това някой да прочете и-мейлите ви и да ви обърне внимание само върху най-важните моменти, за вас е от полза. Ако нямахте екипа си, щеше да е необходимо да правите всичко сами, а това води само до по-малък растеж на фирмата. Затова поощрявайте хората си. Както вие решите!

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • ОФЕРТА, ОФЕРТА, ОФЕРТА Зелена карта за общ работник в строителството само за 600 паунда! октомври 21, 2019
  Сънародници вече се възползваха от тази оферта, всяка седмица някой получава CSCS  карта на тази цена. Ако искате и вие да се възползвате от тази оферта направете следното. Информирайте се, че нашата фирма предлага съдействие за CSCS карта за общ работник с цени от 187 паунда до 330 паунда. След това когато ние ви кажем, […]
  Atanas Chikov
 • Как работи един бизнес в капиталистическия свят. септември 25, 2019
  Всеки един бизнес има капацитет. Да кажем Иван счетоводителя може да обслужи по 10 човека на ден, но той има повече от 10 клиента и за момента няма възможност да наеме хора на които да се довери и да му помагат.Той обслужва тези 10 човека, но в дадени дни му е натоварено и не може […]
  Atanas Chikov

Follow us on Facebook!