Здравословни условия на труд - Health and Safety Работа с работна карта - Accession Worker Card

Карта CSCS – записване за теорeтичния тест и въпроси около него и самата карта

За да работите като строител в Обединеното кралство, преди това трябва да преминете тест, който се казва „Construction Skills Health, Safety and Environment Test“. Целта на този тест е, всеки работник да покаже минимално ниво на разбиране и отговорност, свързани с грижата за здравето, безопасността и околната среда.

Записването на час за теста става по телефона на номер 0344 994 4488 или онлайн, като за това не ви е необходим NIN. За подробно обяснение как да се запишете онлайн, погледнете това ръководство. За карта се кандидатства само по телефона на номер 0844 576 8777, като тук вече ще ви трябва и “NIN”. Тестът струва 17,50GBP, а картата 30GBP. Плаща се по банков път.

Когато запазвате час за тест за  конкретната строителна работа, която искате да работите, ако не знаете добре английски език, изберете опцията „озвучаване на български”, за да имате превод на въпросите, когато държите теста. Ако сте забравили да поискате озвучаване, се обадете на номер 0344 994 4488 и поискайте такова. Тестът се държи в определени за това центрове, на компютър. Времетраенето на изпита е 40 минути, които са предостатъчни за решаването му. Състои се от 50 въпроса, от които:

–          12 поведенчески въпроса, относно как би трябвало да се държите на строителен обект, за да запазите вашето здраве и безопасност, както и тези на околните

–          38 въпроса за оценка на знанията ви по проблеми, свързани със здравето, безопасността и околната среда.

За повече информация по самите въпроси, посетете този линк към тема във форума ни.

Ако сте поръчали озвучаване, но докато решавате теста ви се струва, че няма такова, просто натискайте с мишката върху текста. Ако не сте сигурни в отговора на съответния въпрос или не го знаете, му сложете флагче, за да се ориентирате по-лесно след това и преминете нататък. Когато отговорите на останалите въпроси, може да се върнете на маркираните с флагче и да помислите повече върху тях.

След като сте готови с теста, излизате навън при служител, за да ви даде лист, на който пише дали сте преминали успешно теста.

Този изпит има валидност 2 години след вземането му, но ако през тези 2 години си изкарате CSCS карта, която почти всеки си прави, тя има валидност 5 години.

Когато кандидатствате за карта, най-лесната и достъпна опция за поръчването на формуляра е по телефона. Това ще ви струва допълнително около 10-тина паунда, но си заслужава. Често, когато формулярът се принтира (за да се спестят пари), хората не могат да го попълнят правилно или се затрудняват. С поръчка по телефона, той идва автоматично попълнен донякъде, а вие попълвате само отрязък “C”и с това приключват вашите мъки по попълването. Ако нямате “NIN” при подаването, а ви поискат, им дайте временен номер, който се състои от :

TN (Temporary Number) dd/mm/yy M (male); F (female)

Например, ако сте мъж, роден на 1 Януари, 1980 година, то вашият номер трябва да е:

TN010180M

Не забравяйте, че кандидатстването за карта струва 30GBP и се плаща по банков път.

За повече въпроси и информация по темата погледнете темите в нашия форум.

Обща информация около теста и кандидатстването за CSCS карта.

Подробно ръководство за записване онлайн за теста.

 

About the author

Daniel

4 Comments

Click here to post a comment

Категории

Популярни