Почивки и ваканции в страната и чужбина

Self-storage – какво представляват базите за съхранение и за какво могат да ни послужат

Self-storage – за какво служи, как може да се използва, а и дали е надеждно и достатъчно евтино, за да мога да си го позволя? Много от хората, на които им се налага да се преместят временно в по-малко жилище или им се налага да сменят жилището, а не знаят къде да оставят покъщнината си, докато трае периода не преместването, си задават тези и още въпроси.

Случвало ли ви се е да се изнесете от квартирата си, а след това да търсите друга, но междувременно да си прекарате няколко месеца по родните места, например? Къде бихте оставили цялата си покъщнина? Ако нямате приятели, които имат място, можете да използвате услугите на self-storage. В този материал ще насочим вниманието ви към основни услуги, които да търсите, когато избирате къде да оставите багажа си на съхранение.

  1. Не забравяйте фактора „застраховка“. Важно е да знаете, че покъщнината ви е на сигурно място. Така или иначе вашите вещи имат някаква стойност – иначе щяхте направо да ги изхвърлите. Често застраховката не е включена в цената на услугите на базите за съхранение, така че преди да платите – питайте за застраховка. Обикновено цената е около £1.50 на седмица.
  2. Проверете и за други екстри – доста често базите за съхранение обявяват най-ниската цена, която не включва разходи за застраховка. Или например можете да поискате ваш собствен катинар, но за да бъде валидна застраховката, той трябва да е такъв, който се продава в офиса на компанията за съхранение на покъщнина. Разходи като този не са прекалено големи, но все пак трябва да ги имате в предвид. Освен това трябва да видите колко е ДДС върху цената на услугата – често пъти цената е обявена без ДДС и когато в крайна сметка дръпнете чертата, разхода за база за съхранение става доста по-голям.
  3. Къде се намира базата? Повечето хора си мислят, че базите са там, където живеят или там, където ще се преместят. Истината е, че цената на услугата варира в различните райони. По принцип, базите, които са в града е нормално да са с по-висока цена от тези в отдалечените райони. От вас зависи къде ще ви е по-изгодно да съхранявате нещата си.
  4. Струва си да направите предварително проучване. Предварителното проучване на цените на отделните компании, както и това какво се включва в цената е необходимо, дори и да ви отнеме повече време. Ако цените не се различават много, когато ги гледате за една седмица, то сметнете колко би ви струвало всичко за целия период, в който ще оставите багажа си на съхранение. Тогава би излязла доста по-голяма разлика.
  5. Помислете за транспортирането от и до базата за съхранение. Дори и да разполагате с кола, ако имате тежки и големи мебели, ще ви трябват транспортни услуги. Това също ще ви струва пари. Ако използвате и човек, с който да пренесете нещата си, трябва да заплатите и за тази услуга.

В крайна сметка, дайте си време първо да проучите цените за услугата, предлагана от базите за съхранение, както и за транспортирането на нещата ви до там и обратно, към следващото ви жилище.

Категории