Право

Защо подаването на иск за обезщетение за телесна повреда понякога отнема толкова време?

Когато адвокат подава иск относно жертва на инцидент, той първо трябва да докаже, че това, което се e случило, е било по вина на ответника. Трябва да бъдат събрани доказателства от свидетелите и, ако е необходимо, от експерт като инженер или специалист по възстановка на инциденти.

Целта е да се получат предсрочно междинните плащания за пропуснати ползи, за други необходими средства и за нуждата от средства за рехабилитация като физиотерапия или допълнителна операция. Ако можете да докажете на застрахователя, че е налична отговорност, той може да извърши междинните плащания доброволно. Той може също така да се споразумее с вашия адвокат да плати разходите за рехабилитация директно. Обаче адвокатът често трябва да се ангажира лично, за да създаде обосновка по отношение на нещата, за които застрахователят оспорва, че трябва да плати.

Когато е извършено окончателното плащане за обезщетение, то обикновено се изплаща според окончателното споразумение, което означава, че не можете да се върнете назад и да поискате повече, каквото и да се случи със състоянието ви. Адвокатът трябва да събере доказателства в подкрепа на това, което е изплатено в миналото и да предвиди всички ваши бъдещи нужди. Това често е свързано с получаване на доклади от многобройни експерти, както и срещи с тях, за да се увери, че е намерен отговор на всички въпроси по случая. Често се налага да чакате приключването на рехабилитация и лечение, за да сте в състояние да докажете какво ще ви се случи в бъдеще, а в много случаи това може да отнеме няколко години.

След като се съберат пълните доказателства, адвокатът ще направи всичко възможно да договори споразумение, но работата на застрахователите е да проверяват доказателствата и да плащат колкото е възможно по-малко. Ако техните предложения са твърде ниски, адвокатът ще отнесе случая за разрешаване със съдебен процес. Ако се наложи разглеждане от Съдия, ще минат много месеци, докато получите решение.

Вашият адвокат ще се бори за постигане на възможно най-доброто съдебно решение за вас, възможно най-бързо. Искът трябва да вземе предвид бъдещите ви пропуснати ползи, и как кариерата ви е щяла да се развие, ако не сте били пострадали и всичко останало. Удовлетворяващо за адвоката е да постигне справедливо обезщетение, което наистина може да промени бъдещето на клиента. За съжаление, често се налага случаят да се проточи в процеса, преди да се достигне тази цел.

В адвокатска кантора George Ide LLP имаме специализиран отдел, който се занимава с искове за наранявания, получени при пътни или други инциденти. Ако сте пострадали при инцидент и се нуждаете от безплатен легален съвет, не се колебайте да се свържете с нас чрез email: maria.yanakieva@georgeide.co.uk , на телефон 08008048629, или мобилен: 07881274850.

Източник: www.bgclaim.co.uk

 

Категории