Право

Мога ли да подам иск за компенсация ако имам наранявания и от стар инцидент?

Ако сте претърпели инцидент отдавна, или страдате от някакви медицински проблеми от сегашен инцидент, това не означава, че не може да получите компенсация за влошаване на съществуващи контузии. Доста често срещано погрешно схващане от жертвите на инциденти е това, че ако не съобщят за стари наранявания – искът им ще се разгледа по-лесно и ще получат повече пари. Това със сигурност не е така.

Ако сега претърпите инцидент, и сте имали предишен такъв или страдате от стари травми, много е важно да информирате вашия адвокат и лекаря, който ви преглежда, поради две основни причини. Първо, имайки достъп до медицинската ви история и ползвайки базата данни на застрахователните компании, застрахователя лесно може да научи, че вие не сте съобщили за предишни инциденти или съществуващи медицински проблеми. Ако застрахователя открие такава информация, много вероятно е да бъдете обвинен в лъжесвидетелстване. Застрахователните компании взимат под сериозно внимание лъжесвидетелстването, и това може да окаже сериозен негативен ефект върху вашия иск.

И второ – за да може медицинското лице да прогнозира точно състоянието на вашите наранявания, е изключително важно да знае всички свързани с това факти. Ако не предоставите на лекаря пълна информация за медицинското си състояние, той може да направи погрешна диагноза. При такъв случай, вие може да страдате от травмите си по-продължително време от очакваното, и да се окаже, че в резултат на това сте получили по-ниска компенсация от полагащата ви се. Също така, вашият случай може да бъде забавен във времето поради необходимост от втора медицинска експертиза. Ето защо е много важно да представите на адвоката и лекаря си всяка свързана с нараняването ви информация и пълна медицинска история на вече съществуващи травми. Това ще подсигури най-доброто разглеждане на вашия иск, ще гарантира успеха му и получаването на най-добро обезщетение за получените травми.

George Ide LLP има специалисти, които се занимават основно с пътни инциденти и искове за наранявания. Ако сте участвали в инцидент и искате безплатна консултация/съвет, моля свържете се с нас чрез email: maria.yanakieva@georgeide.co.uk, телефон: 08008048629, или мобилен телефон: 07881274850.

Източник: www.bgclaim.co.uk

Категории