Право

Искове за телесни повреди – внимавайте с повърхностно привлекателните и убедителни телевизионни реклами

През април миналата година правителството забрани продажбата и покупката на искове за телесни повреди, поради притеснението, че такава практика подхранваше увеличаването на фалшиви искове. Дали това притеснение е било основателно е под въпрос. Определени медии биха ви накарали да повярвате, че всички ищци са мошеници, които мамят системата. Това просто не е вярно. Правителството също разреши на компаниите да купуват и да се сливат с адвокати, като застрахователи и “компании за искове”, както и да учредяват нови дружества, наречени “Алтернативни бизнес структури”. Има случаи на компании за искове, които буквално купуват правни фирми и търгуват под тяхно име.

Забраната за плащане на “възнаграждения за привличане на нови клиенти” е довела до значително увеличение на телевизионните, радио и други реклами за искове за телесни повреди от тези нови Алтернативни бизнес структури. Качеството на тези реклами с времето стана все по-нежелано. Някои хора също изказаха притеснение, че качеството на съветите и условията, предлагани от някои от тези нови компании, не отговаря на това, което може да се очаква от един традиционен адвокат.

Имало е инциденти с много високи комисионни за клиенти и инциденти с ниски договорени суми. Най-често делата са водени от начинаещи служители в големи компании от типа на телефонните центрове. Тези нови компании често не са местни, при което не могат да се правят никакви лични срещи между клиент и адвокат. Ако случаят се обжалва или по някакъв начин се усложни, такива лични срещи могат да бъдат решаващи за осигуряването на правилно разбиране между адвокат и клиент.

Най-добрият начин да се уверите, че сте достигнали до правилния местен експерт, който ще се концентрира върху вас като клиент, а не просто върху крайния финансов резултат, е първо да проучите правните фирми. Можете да потърсите търговски органи като Съюз на юристите (Law Society), Адвокатско дружество за пътнотранспортни произшествия (MASS – Motor Accident Solicitors’ Society) или Асоциация или адвокати за телесни повреди (APIL – Association or Personal Injury Lawyers) и да откриете препоръки в интернет страниците им. Потърсете в страницата на фирмата и вижте дали някой се е специализирал във вашия тип случай. Голяма фирма ли са с много адвокати, практикуващи един и същ вид право, и имате ли усещането, че обслужването може да е безлично?

Избирането на вашия адвокат не се различава от избирането на вашия супермаркет, механик или декоратор. Вие трябва да имате усещането, че вашите дела са желани и оценявани и да се почувствате обгрижван и третиран като личност. Свършете домашната си работа и няма да сгрешите.

В адвокатска кантора George Ide LLP имаме специализиран отдел, който се занимава с искове за наранявания, получени при пътни или други инциденти. Ако сте пострадали при инцидент и се нуждаете от безплатен легален съвет, не се колебайте да се свържете с нас чрез email: maria.yanakieva@georgeide.co.uk , на телефон 08008048629, или мобилен: 07881274850.

Източник: www.bgclaim.co.uk

 

Категории