Имиграция и работа Работа като нает - employed

Полезни съвети за намиране на работа

Намирането на работа може да е доста трудоемка задача, особено ако не сте работили от доста време. Прочетете нашите съвети, които се надяваме да ви бъдат от помощ в търсенето на работа.

Какво да направите преди да започнете

Преди да започнете да търсите работа трябва да си изясните каква работа умеете и искате да вършите или за кои компании бихте работили. Направете си списък с уменията, които имате и професиите, в които може да бъдат използвани. Опишете и компаниите, за които бихте желали да работите, ако имате подобни изисквания. Дайте списъка на добър приятел, който да погледне списъка и да ви даде обективно мнение и съвет, без да ви спести нищо.

Препоръчително е да отделяте поне 16 часа седмично в търсене на работа, за да имате шансове за успех. Използвайте личния си компютър или лаптоп за да следите обявите за работа. Кандидатствайте по тези, които отговарят на вашия списък и следете постоянно за нови. Винаги преди да изпратите автобиографията си я оглеждайте внимателно дали е написана добре и дали не сте пропуснали нещо. Ако не сте убедени, че тя е написана хубаво и би спечелила работодателите може да погледнете нашата статия за писане на автобиография и съветите ни за нейното подобряване.

Къде да търсите

Местните и националните вестници са добър начин да започнете търсенето. Ако харесате обява, която отговаря на вашите критерии може спокойно да се обадите. Имайте в предвид, че много хора, които търсят работа също четат вестниците, особено националните и може да се окаже, че конкуренцията за избраната от вас работа е голяма. Ако търсите работа около вас, то тогава следете обявите в местните вестници или отидете в местното бюро по труда.

Ако търсите работа в специализирана сфера, може да си закупите и вестници и списания на такава тематика, в тях също има обяви за работа и те са само от тази сфера. Ако нямате достатъчно пари за да си ги закупите, може да отидете в местната библиотека и да ги разгледате там. В библиотеките има и табла, на които местните работодатели публикуват обяви, когато искат да наемат персонал.

Друг начин за намиране на работа е да се регистрирате в някоя от агенциите за работа, при това безплатно. Те могат да ви предложат работа и дори да ви помогнат да намерите подходящата. Можете да се регистрирате в колкото агенции искате, но е добре да го направите само в по-големите и реномирани, като отидете на място и занесете със себе си и вашето CV. Ако имате интерес към агенциите за работа, погледнете статията ни със съвети при търсене на работа чрез агенции.

Работа за определена компания

Ако има определена компания, за която искате да работите, защо просто не ги потърсите? Дори и в момента да не набират нови служители с удоволствие ще вземат вашата автобиография и когато имат нужда от персонал, ако решат ще ви се обадят. Така имате голям и реален шанс да бъдете наети от работа от компания, за която искате да работите, защото малко хора правят това. Свържете се с тях, ако не възразяват, изпратете CV-то си и след няколко дни отново се обадете за да видите дали е пристигнало. Така когато решат да наемат още персонал вие ще изпъкнете от останалите защото сте ентусиазирани и имате желание да работите с тях.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Да ви издам една тайна! юли 31, 2020
    Ако звъните на някого в работно време, дали той е счетоводител, адвокат или консултант, и той не си вдигне телефона веднага…  това означава следното: Този професионалист е зает с клиент! Ако малко по късно пак звъннете и пак не ви вдигне – може би има друг клиент, или все още извършва услуга или консултация на […]
    Atanas Chikov
  • ОФЕРТА, ОФЕРТА, ОФЕРТА Зелена карта за общ работник в строителството само за 600 паунда! октомври 21, 2019
    Сънародници вече се възползваха от тази оферта, всяка седмица някой получава CSCS  карта на тази цена. Ако искате и вие да се възползвате от тази оферта направете следното. Информирайте се, че нашата фирма предлага съдействие за CSCS карта за общ работник с цени от 187 паунда до 330 паунда. След това когато ние ви кажем, […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!