Пазаруване

Как да изкараме пари от покупко-продажби на изгубен багаж в 4 стъпки

Годишно по летищата се изгубват стотици хиляди куфари, но не си мислете, че те изчезват безследно. Рано или късно изгубеният багаж се намира, като само потърсените неща се връщат на собствениците им, докато другите остават по складовете. Именно от този изгубен и непотърсен багаж вие имате възможност да изкарате добри пари, защото той се продава на търгове, на които обикновени хора наддават за него.

Британската национална авиокомпания British Airways складира много изгубени куфари и в последствие пуска на търг непотърсените. Това, което вие можете да направите е просто да се явите на търга и да наддавате за нещата, които смятате, че си заслужават и могат да се продадат на печалба след това.

Самото наддаване не е нищо сложно, а ако се справите добре накрая може да се окаже, че сте се сдобили с неща на стойност стотици, дори хиляди лири само срещу 50 паунда. От вас зависи с каква надценка ще ги продадете – можете да ги сложите на много ниски цени, за да се продадат лесно и така ще изкарате бързи пари или пък да им сложите по-високи цени и така след време евентуално ще изкарате едни добри пари.

Повечето хора, които са участвали и продължават да участват в подобни търгове споделят, че това е изключително забавно и интересно занимание. Единственият недостатък е, че не знаете на какво ще попаднете – понякога може да платите много малко за скъп куфар със скъпи предмети и дрехи, но има и случаи когато може да се окаже, че сте платили много за куфар, в който няма абсолютно нищо, което да си струва.

Ето и нашето ръководство в 4 стъпки за това, как да изкарате бързи и лесни пари от покупко-продажби на изгубен багаж:

1.     Намерете търгове в близост до вас

Разберете къде се провеждат подобни търгове във вашия град и отидете на място, за да се включите.

В Лондон търговете на авиокомпанията British Airways се провеждат oт аукционна къща Greasbys, която се намира в Tooting, югозападната част на града. Търговете започват всеки вторник от 10:30 часа, а оглед на нещата, които ще участват в наддаването може да се направи всеки понеделник между 14:30 и 18:30 часа. Препоръчително е да отидете на огледа и да прецените за кои куфари ще наддавате. Имайте в предвид, че не можете да разберете съдържанието им, това става едва когато закупите някой от тях.

Не забравяйте, че всяка авиокомпания и всяко едно летище провеждат такива търгове, затова потърсете местата където се провеждат подобни мероприятия и посетете тези, които са най-близо до вас. След време когато добиете опит може да започнете да посещавате и други места, за да видите там какви неща се предлагат, как вървят наддаванията и т.н.

2.     Направете добър оглед

Както споменахме вече, преди всеки търг нещата могат да се огледат на спокойствие от потенциалните купувачи. Препоръчително е да отидете на всеки един оглед и да прецените за кои куфари ще наддавате и до каква сума можете да отделите за всеки.

Запомнете, че по-скъпите и хубави куфари най-вероятно съдържат по-ценни неща в себе си, така че се оглеждайте за такива. Имайте в предвид обаче, че и останалите участници в търга най-вероятно ще се ориентират към тези куфари и така крайните им цени могат да достигнат стотици лири. Ако не можете да си позволите подобна инвестиция, може би трябва да започнете с малки и обикновени куфари, които в повечето случаи се продават доста по-евтино, но при тях шанса да намерите нещо ценно е по-малък.

Посетете няколко търга, понатрупайте опит и с времето ще си изградите добра стратегия и ще знаете тънкостите на този вид бизнес.

3.     Участвайте в търгове

В повечето аукционни къщи техниката в куфарите се продава отделно. Неща като лаптопи, мобилни телефони и таблети се пускат самостоятелно на търг. Започнете да наддавате за тях, защото ако закупите някаква техника на ниска цена, освен, че ще я продадете с по-голяма печалба, вие ще го направите бързо, защото на всякъде ще се намери купувач за подобна стока.

В случай, че се чувствате късметлия, можете да наддавате и за куфари, като в тях често се намират дизайнерски дрехи, скъпи книги, обувки и т.н. Все пак имайте в предвид, че няма да ви бъде дадена информация за съдържанието на куфара, докато не го закупите. В повечето такива случаи дори и вътре да няма нищо ценно, ако самият куфар е марков и скъп, ще може да му вземете добри пари и отново ще бъдете на печалба.

Важно е да започнете от някъде и постоянно да изпробвате нови стратегии. Също така с времето идва и опита, така че не се отказвайте, защото в бъдеще може да започнете да правите наистина добри пари от покупко-продажбата на изгубен багаж.

4.     Продавайте

След като сте спечелили някои от набелязаните неща на търга не ви остава друго освен да се приберете вкъщи и да започнете да мислите на какви цени ще ги продадете и къде. Най-бързо и лесно ще ви бъде ако пуснете стоките на търг или директно за продажба в eBay. Направете няколко снимки, напишете добро описание и започнете да пускате обявите една по една.

В повечето случаи закупените неща от подобни търгове се продават с голяма печалба, така че ако не изкарате много пари от дадена стока или дори я продадете на загуба, не се тревожете, друга може да ви донесе сериозна печалба.

Полезни връзки:

 

Категории