Образование в Англия, Уелс и С. Ирландия

Birmingham City University

Днес ще ви представим един от трите университета, които се намират на територията на втория по големина град в Англия – Бирмингам, а именно Birmingham City University. Университетът получава официален статут още през 1992 година, като наследник на Birmingham College of Art. В него се обучават много студенти от цял свят, като общият брой на студентите е над 23 000.

Градът

Бирмингам има репутация на „най-младежкия“ град в цяла Европа, благодарение на трите добре устроени университета, намиращи се на територията му, които привличат десетки хиляди студенти. Градът се намира в Уест Мидландс, Западна Англия и е с население от 2 300 000 души. Заради добре развитата индустрия, Бирмингам е известен като „Световната работилница“. От туристическа гледна точка, градът е 4-ти по посещаемост в Англия и 55-ти по население в света. Други неща, с които е известен града, са историческите забележителности, добрите ресторанти и нощните заведения.

За университета

В Birmingham City University се обучават над 23 000 студенти от цял свят и управата му се стреми постоянно да усъвършенства и развива университета и специалностите. Предлаганите курсове там са на изключително високо ниво, имат първокласен персонал и практическа насоченост на обучението. Birmingham City University е известен като един от най-добрите университети в Англия, като през септември 2008 година дори поставя рекорд за най-много кандидати измежду всички университети там. Кандидат-студентите могат да избират между разнообразни специалности в сферата на изкуство и дизайн, комуникации, бизнес и социални дейности и др. Университетът предлага невероятни условия и възможности за студентите.

Програма

Университетът е посветен на развитието и обучението на студентите си, както и тяхното подготвяне за бъдещите им кариери. Може да се каже, че университетът постига целите си, като за това свидетелстват многото възпитаници, които сега са в международното бизнес общество и се доказват постоянно.

Магистърските програми са с продължителност от 1 година, а бакалавърските са с минимална продължителност поне 1 година за студенти в редовна форма и минимум 2 години за задочниците.

В Birmingham City University учебната година започва на 22 септември.

Специалности и такси

За да добиете по-добра представа за предлаганите специалности и таксите за обучение според тях, всичко е подредено в таблици.

  • Бакалавър.

 

Специалност

Година от

Година до

Начало на учебната
година-месец

Такса за обучение в британски лири 

(на година)

Бакалавърска програма – Архитектура

1

4

 септември

8950
Бакалавърска програма – Моден дизайн

1

4

 септември

8950
Бакалавърска програма – Счетоводство

1

4

 септември

8950
Бакалавърска програма – Реклама

1

4

 септември

8950
Бакалавърска програма – Бизнес

1

4

 септември

8950
Бакалавърска програма – Икономика

1

4

 септември

8950
Курс за сертификат по английски за академични цели

1

4

 целогодишни

6400
Музикални курсове

1

4

 целогодишни

12500
Актьорски курсове

1

4

 целогодишни

12500
BTEC Foundation Diploma „Изкуства и Дизайн”

1

4

 целогодишни

6400

 

  • Магистър.

 

Специалност

Година от

Година до

Начало на учебната
година-месец

Такса за обучение

в британски лири

(на година)

Магистърски програми – мода

1

2

 септември – март

9550 £
Магистърски програми – фотография

1

2

 септември – март

9550 £
Магистърски програми – реклама

1

2

 септември – март

9550
Магистърски програми – бизнес

1

2

 септември – март

9550
Магистърски програми – финанси

1

2

 септември – март

9550
Магистърски програми – икономика

1

2

 септември – март

9550
Магистърски програми – маркетинг

1

2

 септември – март

9550
Магистърски програми – право

1

2

 септември – март

9550

 

  • MBA.

Специалност

Година от

Година до

Начало на учебната
година-месец

Такса за обучение

(брит. лири 

на година)

MBA програми

1

1

 септември – март

10900
MBA програми – задочно

1

1

 септември – март

11060

 

Допълнителни неща, които се заплащат са:

  • Учебници – £150 ;
  • Настаняване – £2350.

Настаняване

Университетът разполага със собствени общежития, всяко в близост до сградите, където се провеждат лекциите и упражненията. Всяка стая в тях разполага с телефон и охранителни съоръжения. Не е необходимо да напускате общежитието през лятото, даже може да кандидатствате за оставане в същата стая и за през следващата учебна година. Едно от общежитията – The Coppice в Perry Bar, разполага с 432 самостоятелни спални, които са разположение в апартаменти по шест. Във всеки един апартамент има също душ-кабина, вана и подвижен душ.

Кандидатстването става чрез попълване на формуляр и ако получите одобрение, трябва да дадете £250 капаро, за да си запазите стаята.

Субсидирането на студенти е възможно, като за това трябва да попитате на място, според вашите обстоятелства.

Спорт

Birmingham City University разполага със спортен център, в който са инвестирани £7,000,000 . В него се помещават 8 игрища за бадминтон, фитнес салон, зала за танци и аеробика и др.

Ако искате да намерите повече информация за Birmingham City University, може да посетите официалния сайт на университета – BCU.ac.uk

Категории