Имиграция и работа

Възможно ли е да работим това, за което винаги сме мечтали?

Имате ли любимо занимание? А мечтали ли сте си някога да работите нещо определено, нещо, което обичате и харесвате? Искате ли да изградите кариерата си върху него? Ако мислите, че това е невъзможно и че звучи прекалено хубаво за да е истина, значи просто трябва да вярвате повече.

Може би обичате да:

 • Спортувате;
 • Слушате и правите музика;
 • Пеете;
 • Влизате в различни роли;
 • Опитвате нови храни;
 • Пътувате и т.н.

Ако има нещо, което ви влече и го правите с удоволствие, не трябва да се отказвате от него, а напротив – помислете как да го превърнете в професия, за да получавате пари за нещо, което обичате да правите. Не трябва да се отказвате, запомнете, че все пак някога някой ще трябва да замести Том Круз, Дейвид Бекъм, Риана и всички други известни личности, които се занимават с това, което обичат най-много.

Имате ли интерес?

Всичко е възможно, независимо колко абсурдно ви се струва. Ако имате интерес и вече сте решили да преследвате мечтата си и да работите това, което винаги сте искали и харесвали, преди всичко трябва да проумеете едно – в много малко случаи хората започват да правят това, което обичат веднага. Както при всяка работа и тук може да ви се наложи да започнете от нещо малко, но пряко свързано с вашата професия-мечта и след това постепенно да се издигате докато не започнете да правите това, за което винаги сте мечтали. Ако нямате никаква подготовка и квалификации, за да започнете работата, може да изкарате курс или обучение. След като сте готови да работите, може да тръгнете от най-ниско докато добиете достатъчно опит и наблюдение за да продължите нагоре. Ето някои примери:

 • Ако искате кариера в телевизията може да започнете работа като помощен персонал в някое предаване;
 • Ако искате да работите в киното и театъра, започнете работа като статисти;
 • Ако пък обичате музиката и искате да бъдете DJ, може да започнете да миксирате и водите за някое любителско радио;
 • Ако харесвате спорта, може да започнете като се запишете в спортен клуб и т.н.

Ако не харесвате определена професия, а цялата сфера, в която е тази професия имате още по-голям избор и възможности за работа. Във всяка сфера на работа има куп неща, които може да вършите и да получавате добро заплащане за това, като например:

 • Спорт – може да станете спортен журналист, физиотерапевт, личен треньор, треньор на отбор и т.н.
 • Музика – може да бъдете певец, учител по музика, DJ, музикант и т.н.
 • Пътуване – възможно е да работите в туристическа агенция, като екскурзовод, стюард и т.н.

Не винаги хората намират мечтаната работа веднага, но това не значи, че трябва да се отказвате. Ако имате мечта и я преследвате достатъчно усърдно, то все някога ще я постигнете, а това да работите нещото, което обичате най-много и винаги сте го искали е наистина постижима мечта. Важно е винаги да бъдете позитивни и да не се предавате.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!