Сгради

Замъкът Бодиам (Bodiam Castle)

Замъкът Бодиам е разположен в южната част на Англия край бреговете на Келтско море. В тази част на страната, той е един от най-запазените и красиви дворци. Замъкът представлява четириъгълна крепост, извисяваща се сред живописна и красива равнина в графство Източен Съсекс, близо до Робъртсбридж. Английската столица Лондон се намира на около 100км югоизточно от местоположението на замъка.

Бодиам е построен през 1385 година по време на 100-годишната война по желание на крал Ричард II. Целта на краля била да се построи крепост, която да защитава английските територии от френските нападения. Около двореца е бил направен ров с ширина от 200 метра, който е бил пълен с вода и служел за защита. Единственият начин да се премине през него и да се стигне до портите на замъка е бил по моста, който е издигнат над рова.

До 1917 година, замъкът вече бил полуразрушен, но Маркиз Карсън придобил имота и веднага се заел с неговото възстановяване. След смъртта му през 1925 година, Бодиам е прехвърлен под държавно попечителство и до ден днешен се поправя и поддържа в отлично състояние.

Архитектурата и структурата на замъка са невероятни. Интериора контрастира перфектно с фасадата, защото помещенията вътре са почти изцяло разрушени. Точно пред двореца има езеро, покрито с водни лилии.

Едуард Дейлингриг имал желание, което било замъкът да предоставя комфортни условия за живот на жителите си, затова архитектът му поставил 33 камини, 10 спирални стълбища и 28 канала за отходни води и така успял да изпълни желанието му.

Замъкът може да се посети всеки ден от 10:30 до 17:00 часа.

Цените на билетите са:

  • Възрастен – 6,70GBP;
  • Дете – 3,35GBP;
  • Семейно посещение (1 възрастен с до 3 деца) – 10,40GBP;
  • Семейно посещение (повече от 1 възрастен с деца) – 16,75GBP;
  • За група от възрастни – 6,30GBP на човек;
  • За група от деца – 3,15GBP на дете.

[nggallery id=54]

Категории