Имиграция и работа Работа като самонает - self-employed Работа като студент/учещ се - working students

Лесни за започване и подходящи за студенти бизнеси

Започването на собствен бизнес въобще не е толкова трудно колкото повечето хора смятат, дори напротив – има бизнеси, които могат да се започнат без почти никакви инвестиции, достатъчно е само желание. Идеите, които ще прочетете надолу в статията са за едни от най-лесните и бързи за започване бизнеси, особено подходящи за студенти, които искат да изкарат допълнителни пари.

.

  • Разнасяне на листовки и брошури, лепене на плакати и т.н.

Много заведения и нощни клубове рекламират предстоящите събития  чрез листовки, брошури и дори като разлепят плакати из града. Ако имате приятели и познати, които имат нужда от допълнителни доходи може да се захванете с разнасянето и лепенето именно на такива рекламни материали. За да потръгне бизнесът ви просто обиколете по-големите клубове и заведения и поискайте да ви ангажират за продължителен период в бъдеще за разнасяне и разлепване на техни рекламни материали. Договорете се за заплащането и може да се захващате за работа. Ако имате много познати, които биха вършили работата вместо вас просто им предложете по-малко заплащане и така хем вие няма да правите нищо и ще получавате пари, хем приятелите ви ще са доволни, че имат възможност да изкарат по нещо.

  • Среднощни доставки.

През нощта много студенти няма да са в състояние да отидат сами до магазина, но искат да похапнат нещо, да се освежат с някоя напитка или просто да си продължат партито и точно в такива моменти ще имате възможността да им помогнете. За целта дори не ви е нужен личен автомобил, може просто да използвате велосипед или ако трябва да занесете поръчката наблизо дори да се разходите пеша. Купете каквото ви е поръчано, доставете го и ги таксувайте двойно за услугата. Така ако сте инвестирали 4 паунда за да купите сандвич на някого, ще си тръгнете с 8 само защото сте му го занесли на място. След като добиете малко опит в бизнеса със среднощни доставки и разберете какво се търси най-често, може да започнете да си зареждате големи количества от тези стоки вкъщи. Така няма да се разкарвате излишно до магазина през нощта.

  • Уговаряйте отстъпки и печатайте купони.

Добра идея е да обиколите местните заведения, ресторанти и т.н. и да попитате склонни ли са да правят отстъпки за студенти. Уговорете твърда или процентна отстъпка, след това напечатайте купони и ги раздайте на приятели и колеги. Те също могат да раздават на своите и така ще направите една добра схема. Ако все още не се досещате каква е печалбата ви в случая, то отговорът е много прост – когато договаряте отстъпката за студенти се договорете и каква ще е вашата комисионна за клиентите, които ще им докарате. Може да се договорите за определена сума или за процент от сметката на клиентите, които са представили от вашите купони. Постарайте се всеки купон за всяко място да е различен и на него да пише отстъпката, която получава клиента, за да не стане объркване.

  • Планирайте партита и тържества.

Независимо дали ще планирате петъчното парти в местния нощен клуб или ще направите подготовката за частното парти на ваши приятели, това може да бъде добър бизнес. Ако обичате да купонясвате и сте креативна личност, то това може да се окаже бизнесът за вас. Дори и да нямате много клиенти и планирате само по едно събитие на седмица пак може да си докарате до към 100 паунда, което не е никак малко.

  • Продавайте сладолед.

През летните месеци определено ще има интерес към подобен бизнес. Ако около университета няма къде да се купи сладолед имате реален шанс за успех и печалба ако започнете да продавате там. За целта може да си вземете количка за сладолед или просто да купувате пакетиран сладолед и да го държите в хладилна чанта. Всичко зависи от вас и от това колко бихте инвестирали. Ако бизнесът ви потръгне може да започнете да предлагате и освежителни напитки и всякакви снаксове.

  • Печелете от снимки и рисунки.

Ако ви се отдава да рисувате и снимате може да правите картини и снимки по поръчка за местни вестници, списания и други медии. Направете си едно портфолио с най-добрите творби и започнете да питате наоколо дали биха искали да купят някоя от тях и евентуално да работите с тези хора и за напред.

Категории