Музеи

Музей на Лондон (Museum of London)

Основаният през 1976 г. музей проследява историята на Лондон още от преди времето, когато той съществувал под названието Лондиниум и бил римска провинция (50г.пр.Хр.) до наши дни.
В музея експонатите са изложени в галерии на хронологичен принцип: „Праистория”, „Римски Лондон”, „Лондон в епохата на Средновековието”, „Лондон под управлението на Тюдорите и Стюардите” и „Лондон от 1700г. до наши дни”.
Сред най-интересните експонати на музея са фрагменти от римската стена, опасвала някога града, части от човешки скелет на над 5 000 години ( най-старите човешки останки, намерени в долината на Темза), римски мраморни скулптури от храма на Митра, Чийпсайдското съкровище ( определено като най-изящната в света колекция от елизабетински бижута, изработена от мед карта на Лондон ощр от 16 век, церемониалния меч, използван от лорд Нелсън, факлата, в която горял олимпийският огън по време на Игрите от 1948г.
Музеят съдържа снимки, спомени и интервюта на лондончани от 20-ти и 21-ви век, което позволява на посетителите да научат повече за живота на хората, които живеят и работят в Лондон.
Почти ежемесечно в музея се организират и специални изложби, концентриращи се върху важни събития от историята на Лондон и върху живота на различни социални групи, живели в миналото или живеещи днес в рамките на града.
В края на 2009г. беше завършено и преустроиството на музея, така че в момента той е напълно готов да приеме както потока от туристи, така и местните жители, избрали да го посетят.

Работно време:

Понеделник-Петък: 09;00 – 18;00 часа

Събота и Неделя: 10;00 – 18;00 часа

Адрес на музея: 150 London Wall
London EC2Y 5HN

Вход – свободен.

Официален сайт.

[nggallery id=24]

About the author

Daniel

Добави коментар

Click here to post a comment

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!