Музеи

Музеят на мадам Тюсо (Madame Tussaud’s, London)

Известната колекция от восъчни фигури на Мадам Тюсо е представена за пръв път в Париж през 1770 г. През 1882 е преместена в Лондон, а от 1884 г. е на настоящото си местоположение.

Колекцията от фигури на знаменитости и на никому неизвестни хора е напълно запазена и към нея непрекъснато се добавят нови и нови попълнения. През 1979 г. e отворена нова „Зала на ужасите“ за тези от посетителите, които са почитатели на смразяващите кръвта преживявания.

В Музея на мадам Тюсо в Лондон ви посрещат Хенри VIII и неговите шест съпруги, кралица Елизабет II и кралското семейство,  водещите фигури на Френската революция като Робеспиер и Марат (любопитното е, че за модел на восъчните фигури, които е изработила мадам Тюсо, са послужили обезглавените Робеспиер и Марат веднага след екзекуцията им), политическите лидери на 20 век – Чърчил, Ганди, Маргарет Тачър, известни спортисти, телевизионни и филмови суперзвезди (включително и анимационни).  Джак Изкормвача и други известни престъпници се спотайват в Залата на ужасите. Битката при Трафалгар е пресъздадена с потресаваща точност и Нелсън умира в името на свободата сред гърмежите и дима на топовете.

Адрес:
Madame Tussaud’s
Marylebone Road
London NW1 5LR

Работно време:
9:30 – 17:30 часа

Такса:
За възрастни:  25.00 GBP
Деца на и под  16 години: 21.00 GBP
Деца на и под 4 години: безплатен вход
За семействa: 85.00 GBP

Официален сайт.

[nggallery id=36]

Категории