Имиграция и работа Работа като самонает - self-employed

Няколко съвета за създаване на фирмено лого

Създаването на фирмено лого е една от важните стъпки при създаването на собствен бизнес. Логото ще придаде професионален имидж на фирмата и ще отличи бизнеса ви от този на конкурентите.

За съжаление не всеки самонает, който току що е започнал бизнеса си може да си позволи да наеме графичен дизайнер за изработка на лого. Особено в началните етапи на един бизнес, това си е голям допълнителен разход.

Съветите, които ви представяме в тази статия ще ви помогнат да се ориентирате за това как стоят нещата със създаването на едно фирмено лого. Ако имате нужните познания може да се опитате да го направите и сами, но ако смятате, че няма да успеете може би е по-добре да прибегнете до услугите на професионалист.

 • Старайте се да се придържате към опростения дизайн.

Това не случайно е първият съвет, така е защото той е най-добрият в случая. Един сложен дизайн ще направи логото трудно за изработка и освен това няма да привлича аудиторията. Все пак фирменото ви лого ще е първото нещо, което вашите клиенти ще видят. Придържайте се към семплия дизайн, но внимавайте да не го опростите прекалено много и да превърнете фирменото си лого в скучна и консервативна картинка.

 • Привлечете вниманието на хората.

Както споменахме в горния съвет, най-важната цел на вашето фирмено лого е да привлечете вниманието на хората. За да стане това трябва да наблегнете на графичната част, а не на текста. Може да сложите някакъв малък и кратък текст, но е препоръчително да не слагате нищо, което да усложни дизайна. Оставете хората сами да забележат логото ви и да се замислят върху неговото значение. Не залагайте на прекалено абстрактните дизайни.

 • Направете логото лесно за помнене.

Използвайте прости форми и линии, за да може аудиторията да запомни логото ви по-лесно. Тествайте това като направите едно лого и го покажете на приятели. След една седмица го попитайте спомня ли си логото и ако да, колко добре. Добрият дизайн на едно лого се характеризира с лесните за помнене елементи и форми.

 • Логото ви трябва да има връзка с вашия бизнес.

Не забравяйте, че целта на логото е освен да привлича хората, да подчертава и загатва с какво се занимава вашият бизнес. Внимавайте в целта си да създадете оригинално и запомнящо се лого да не избягате от първоначалния замисъл и да направите нещо, което въобще не се връзва с предлаганите от вас стоки или услуги.

 • Подберете цветовете внимателно.

Цветовете са важна част от изработката на едно хубаво лого. Всеки цвят влияе на психиката на хората и предизвиква различни усещания и емоции, затова подберете цветовете много внимателно. Не прекалявайте с палитрата и се ограничете до два, най-много три цвята.

 • Създайте уникално лого.

Преди всичко вашето лого трябва да се различава от това на конкурентите. Копираното и променено лого няма да ви донесе нищо повече от загуба на индивидуалност и потенциални клиенти. Проучете добре конкуренцията и техните фирмени лога, ако разбира се имат такива и когато създавате вашето се старайте да няма нищо общо с никое от останалите. Ключът е в уникалността.

 • Поставяйте логото си навсякъде.

Няма смисъл от усилията по създаване на едно уникално и красиво лого, ако не го слагате навсякъде. Много фирми слагат своето лого само в офиса си, а това е грешно. Поставете логото си на визитки, рекламни брошури и плакати, в офиса, на фирмения уеб сайт и на всички други места, където се споменава името на вашата фирма и вашият бизнес.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!