Забележителности и култура Зоопаркове, аквариуми

Десетте най-добри зоопарка във Великобритания

Зоопарковете стават особено популярни във Великобритания през 19 век, като точно тук са направени първите в света терариум, публичен аквариум, зоопарк само с насекоми и детска зоологическа градина. Семейното посещение на някой от най-добрите зоопаркове на Острова е чудесен начин за прекарване на почивните дни със любимите хора. Ето ги и най-популярните от тях:

  • Banham Zoo.

Banham Zoo се намира в Норфолк и е разположен върху 35 акра красива природа. Зоопаркът е дом на повече от 1000 животни и повече от 30 години се грижи за тях и за оцеляването на редките видове. Не пропускайте да посетите този невероятен зоопарк, където ще можете да видите особено редки и красиви животни на живо.

Уебсайт:www.banhamzoo.co.uk

  • Bristol Zoo Garden.

Тази зоологическа градина се намира в Бристъл и е едно невероятно място, където да прекарате време със семейството си. Тук ще имате възможността да видите над 400 вида животни – от лъвове до пчели. Освен да разгледат животните, вашите деца ще могат да научат и интересни неща за животинския свят, а част от сумата, която сте платили за вход, отива за благотворителност.

Уебсайт:www.bristolzoo.org.uk

  • Chester Zoo.

Зоопаркът в Честър е един от най-големите на територията на Обединеното кралство. Ако планирате да го посетите, препоръчваме да си отделите цял свободен ден и отидете рано сутринта.  В Chester Zoo ще можете да видите над 7000 животни от над 400 различни вида, а повечето от половината видове са изчезващи, така, че ще намерите малко места, на които да им се порадвате – и това е едно от тях.

Уебсайт:www.chesterzoo.org

  • Colchester Zoo.

Colchester Zoo се намира в град Колчестър и е дом на повече от 200 животински вида, повечето от които са класифицирани като застрашени от изчезване. Зоопаркът разполага с една от най-богатите колекции животни от видовете котки и примати в цяла Европа.

Уебсайт:www.colchester-zoo.co.uk

  • Drusillas Park.

Drusillas Park се намира в Източен Съсекс и е призната за една от най-добрите малки зоологически градини на Острова. Обстановката в парка е особено приятна за деца, така че няма да сгрешите, ако ги доведете тук. Паркът е направен така, че вашите малчугани да могат да видят от много близо животните, без да се притеснявате за тяхната безопасност. Освен животните, в зоологическата градина има и детски площадки, където децата да си играят на спокойствие.

Уебсайт:www.drusillas.co.uk

  • Edinburgh Zoo.

Този зоопарк се намира в шотландската столица и е най-големият в Шотландия. Разположен в покрайнините на Единбург, в него има над 1000 животни. Управата на зоопаркът има за цел да запази застрашени от изчезване видове, а част от входната такса, която плащат посетителите отива за благотворителност.

Уебсайт:www.edinburghzoo.co.uk

  • London Zoo.

Лондонският зоопарк е разположен върху площ от 36 акра, където се пазят повече от 650 животински вида. Тук можете да видите всякакви чудати и невероятни животни – бозайници, птици, влечуги, риби и много други.

Уебсайт: www.zsl.org/zsl-london-zoo

  • Newquay Zoo.

Newquay Zoo се намира в град Нюкий и е дом на голяма част от застрашените от изчезване животни. Не пропускайте да посетите този зоопарк, особено ако искате да видите редки животински видове, които надали ще видите другаде.

Уебсайт:www.newquayzoo.org.uk

  •  Twycross Zoo.

Този зоопарк е разположен в графство Лестършър върху площ от 80 акра сред провинциалната природа. Тук се съхраняват над 900 животни от над 150 вида, от слонове до лемури, пингвини и прерийни кучета.

Уебсайт:www.twycrosszoo.com

  • Marwell Wildlife.

Marwell Wildlife е разположен в Хемпшир, върху площ от 140 акра. Посещението в този зоопарк ще ви предостави шанса да се срещнете лице в лице с чудесата на животинския свят. Тук се съхраняват над 250 екзотични и застрашени животински вида, а природата, сред която живеят е просто неописуемо красива. Част от входната такса за парка отива за благотворителност.

Уебсайт: www.marwell.org.uk

 

Категории