Имиграция и работа Работа като самонает - self-employed Работа като студент/учещ се - working students

Пет причини за започване на бизнес докато учим висше

В тази статия ще откриете пет причини за започването на собствен бизнес докато все още сте в университета. Защо да не опитате да направите нещо добро за бъдещето си в свободното си време.

1.      Ще увеличите шансовете си за намиране на добра работа след дипломиране.

Във Великобритания има над 2 милиона студента, които са се дипломирали, но въпреки това не могат да си намерят добра работа. Когато кандидатствате за определена длъжност и кажете, че сте имали собствен бизнес докато сте били в университета ще изпъкнете пред останалите кандидати и то доста. Така ще покажете, че сте независима и мотивирана личност, която иска да успее в живота. Освен това работодателят ще разбере, че вече имате придобити бизнес умения, а такива кандидати се срещат рядко. В такива случаи дипломата, която имате ще е по-маловажна от факта, че сте ръководили собствен бизнес. Ще покажете на работодателите, че освен отличното обучение, което имате вие разбирате и от бизнес, а повечето компании дават всичко за да имат такива служители.

2.      Няма по-добро време за провал от студентските години.

Когато започвате собствен бизнес трябва да инвестирате известна сума пари. Подобните инвестиции са рискови, защото ако бизнесът ви не потръгне вие ще изгубите парите си. Най-доброто време за поемане на подобен риск е докато все още сте в университета, защото нямате семейство, което да изхранвате или пък ипотека, която да плащате. Просто губите парите си и толкова. От друга страна ако бизнесът ви успее и се развие това може да се отрази много добре на вашето бъдеще.

3.      Имате достъп до много ресурси.

Предимството, че сте все още в университета е, че имате достъп до много ресурси и можете да тествате идеите си за бизнес върху колегите си като например да се допитвате до тях за мнение, да ги анкетирате, да използвате финансиране или стипендии от университета за начинанието си, да четете подходяща литература в библиотеката и др. Освен това може да се допитате до приятели, чиито родители имат бизнес или пък до някой преподавател, който може би има някоя идея, с която да ви помогне.

4.      Ще изкарвате допълнителни средства, с които да си помагате.

Трябва да ви е пределно ясно, че няма да станете милионери до края на семестъра, но пък за сметка на това, ако бизнесът ви потръгне може да си докарвате прилични допълнителни средства, с които да си помагате докато учите. Независимо дали ще изкарвате малко или много, парите ще ви бъдат от помощ, пък и най-хубавото е, че ще работите за себе си, което значи, че може да работите когато и по колкото искате.

5.      Учите се на работа, придобивате опит и се забавлявате.

Нещата, които учите и опита, който придобивате докато ръководите собствен бизнес са незаменими. Освен това ще работите нещо, което ви харесва и така ще се забавлявате докато добивате безценни умения и качества. Ще забележите, че и самочувствието ви ще нарасне, особено ако бизнесът ви се развива добре. Още едно предимство на това да работите за себе си, докато сте в университета е, че ще срещате и ще се сприятелявате с много нови и интересни млади хора.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!